Nóra előző bejegyzésének témája és képei juttatták eszembe, meg persze a holnapi ünnep is, hogy volt egyszer egy ismerősöm, egy családapa, aki minden március 15-én nemzeti színű ebédet készített a családjának. A krumplipürét és a rántott húst uborkával meg paradicsommal díszítette, hogy legyen piros meg zöld is az ebédben.
Ebből kiindulva kíváncsi lettem, találok-e nemzeti színű süteményt az interneten. Nem lepett meg a keresés eredménye: másoknak is eszébe jutott ez már, és készítettek is magyar tortát. Ami az egésznek a szépséghibája, hogy nem természetes anyagokkal érte el a sütemény kitalálója a nemzeti színt, hanem ételfestékkel, amit én nem szeretek, de ettől függetlenül az eredmény szép lett.
Az is hozzátartozik a dologhoz, hogy ételeket színezni természetes anyagokkal könnyebb, mint édességet. Az olasz háromszínű tésztáknál elolvashatja az ember a csomagoláson, hogy paradicsommal és spenóttal készülnek, na de elég érdekes lenne egy piskóta paradicsommal, vagy spenóttal színezve.
Végül álljon itt a lap, ahol a magyar tortát megtaláltam:
http://www.nosalty.hu/recept/magyar-torta
P.S. A tortáról készült fényképet nézegetve jutott eszembe, hogy nem feltétlenül kell egy ételszínezéknek "műanyagból" készülnie, de ezt már inkább csak remélem, mint tudok róla valamit is bővebben!
Szép napot kívánok:
Zsófi