Kaptam a barátnőmtől egy nagyon hasznos kis dobozkát...azért hasznos, mert tésztaételeket tartalmazó lapocskákkal van tele...
A tészta azért nagyon jó dolog, mert ha tényleg csak 20-25 percünk van arra, hogy készítsünk valami meleget, akkor tíz esetből nyolcszor az ember eszébe az jut, hogy elővesz egy csomag tésztát, na de mit is öntsön rá!
A sok recept közül most egy egyszerű, de nagyon látványos receptet írok le itt.
ROPOGÓS TÉSZTAFÉSZKEK
Négy adaghoz szükséges:
-só
-300 gramm spagetti
-500 gramm lukullusz paradicsom (biztosan mással is jól fog sikerülni, ha ez a fajta nincs otthon!)
-100 gramm rukola
-150 gramm főtt sonka
-2 gerezd fokhagyma
-250 gramm fontina sajt (bevallom, én még nem ismerem ezt a sajtot, de lehet, hogy csak nem tudom, hogy ez a neve, ki fogom deríteni, mi is ez!)
-1 evőkanál olívaolaj
-bors
-1 teás kanál csípős pirospaprika
-vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
1. Főzzük ki a tésztát!
2. A forró vízbe mártott paradicsomokat hámozzuk meg, vágjuk ki a magját és kockázzuk fel!
3. A rukolát vágjuk keskeny csíkokra! A sonkát kockázzuk fel! A fokhagymát vágjuk apróra! A sajtot reszeljük le és a sütőt melegítsük elő 200 C-ra!
4. A forró olajban kicsit pirítsuk meg a sonkát, adjuk hozzá a paradicsomot, a rukolát, a fokhagymát és pirítsuk együtt tovább! Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítsük!
5. Vajazzunk ki egy tűzálló edényt, és a tésztából készítsünk fészek alakú kupacokat! Tegyük a tepsibe, mindegyikbe kanalazzunk a paradicsomos töltelékből és szórjuk meg reszelt sajttal! A középső rácson addig süssük, amíg a sajt megolvad!
6. A tésztafészkeket vegyük ki a sütőből, és azonnal tálaljuk!
Jó étvágyat!
2. A forró vízbe mártott paradicsomokat hámozzuk meg, vágjuk ki a magját és kockázzuk fel!
3. A rukolát vágjuk keskeny csíkokra! A sonkát kockázzuk fel! A fokhagymát vágjuk apróra! A sajtot reszeljük le és a sütőt melegítsük elő 200 C-ra!
4. A forró olajban kicsit pirítsuk meg a sonkát, adjuk hozzá a paradicsomot, a rukolát, a fokhagymát és pirítsuk együtt tovább! Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítsük!
5. Vajazzunk ki egy tűzálló edényt, és a tésztából készítsünk fészek alakú kupacokat! Tegyük a tepsibe, mindegyikbe kanalazzunk a paradicsomos töltelékből és szórjuk meg reszelt sajttal! A középső rácson addig süssük, amíg a sajt megolvad!
6. A tésztafészkeket vegyük ki a sütőből, és azonnal tálaljuk!
Jó étvágyat!
Zsófi