A húsvéthoz elválaszthatatlanul hozzátartoznak a tojásos étkek. Találtam egy nagyon egyszerű, de szellemes és látványos ötletet a húsvéti asztalra, a tojásból épp kibújó csibék ehető változatát! Megosztom veletek is:
A keményre főzött tojásokat hámozzuk meg, majd "fejezzük le", azaz vágjuk le a keskenyebb végüket. Óvatosan vájjuk ki a sárgájukat, keverjük ki vajjal, esetleg kevés tejszínnel lazítsuk, sózzuk. aki szereti, tormakrémessé is keverheti!
Ezután töltsük vissza a tojások belsejébe a krémet, helyezzük rá a "tojáshéj" fedelét, azaz a levágott fehérjét úgy, hogy az egyik oldalon összeérjen az aljával, a másik oldalon pedig kukucskáljon a kiscsibe - szemét fekete olajbogyóból, csőrét egy darabka répából illesszünk neki!
Az ötlet és a kép forrása: doitandhow.com/2012/03/28/deviled-egg-chicks/
Nóra