Pár napja gyümülcsös édességeket ajánlottam, mivel nyár van, sok a gyümölcs, és könnyű finomságokat készíthetünk gyümölcsökből. Az is szempont ilyenkor, hogy ne kelljen sok időt tölteni a konyhában és lehetőleg ne kelljen bekapcsolni a sütőt az egyébként is nagy melegben. Így most olyan recepteket gyűjtöttem össze, amelyek sütés nélkül gyorsan elkészülnek.
Epres tiramisu
Hozzávalók 6 személyre:
- 50 dkg eper
- 1 citrom leve
- 1 tasak vaníliás cukor
- 6 evőkanál narancslikőr
- 15 dkg babapiskóta
- 25 dkg mascarpone sajt
- 2,5 dl natúr joghurt
- 3 evőkanál porcukor
- A díszítéshez: citromfűlevelek
Elkészítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
A citromlevet felforraljuk a vaníliás cukorral. A narancslikőrrel mély tányérba öntjük. A babapiskóták felét gyors mozdulatokkal megforgatjuk a lében, és kibélelünk velük egy akkora lapos tálat, amelyben egymás mellé elférnek a piskóták. A mascarponét elkeverjük a joghurttal és a porcukorral. A piskótára egy réteg epret szórunk, és bevonjuk a krém felével. A maradék piskótát megforgatjuk a likőrös lében, a krémre fektetjük, rászórunk egy réteg epret, majd rásimítjuk a maradék krémet. Letakarjuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a krémre szórjuk a maradék epret, és citromfűvel díszítve kínáljuk.
Villámgyors epertorta
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az epret megmossuk és felvágjuk kisebb-nagyobb darabokra. Öt evőkanál cukorral, valamint 3 dl vízzel felforraljuk, majd még hagyjuk pár percig főni, hogy picit szétessenek az eprek.
A pudingport csomómentesre keverjük 1 dl vízzel és 1 evőkanál cukorral.
A forrásban lévő epres sziruphoz öntjük, majd kis lángon, folyamatosan kevergetve hagyjuk besűrűsödni. Fél citrom levét belefacsarjuk (lehet picit kevesebb is, ízlés szerint).
A krémet hagyjuk 5 percig állni, hogy egy picit szilárduljon, majd a tortalapra kenjük, és hagyjuk kihűlni.
Őszibarackleves vaníliafagylalttal
Hozzávalók:
- 2 kg őszibarack
- 5 dl habtejszin
- cukor
- vaníliafgylalt
- tejszínhab
Elkészítés:
A barackokat meg kell hámozni és botmixerrel összeturmixolni. A habtejszín felét habnak fel kell verni, a másik felét a barackhoz keverni (szintén a botmixerrel, mert így habosabb lesz). A végén hozzá kell keverni a felvert habot is. 1-1,5 órára be kell tenni a mélyhűtőbe. Vaníliafagyival és tejszínhabbal kell tálalni. Akinek ez így nem elég édes, ízesítheti cukorral.
Málnás desszert
Hozzávalók:
· 50 dkg málna
· 1 l joghurt
· porcukor ízlés szerint
· kevés vaníliás cukor
· 2 csomag babapiskóta
Elkészítés:
A joghurtot össze kell keverni a porcukorral és a vaníliás cukorral. Egy tálba bele kell tenni rétegesen a babapiskótát, a málnát és a joghurtot. Hűtőben kell állnia kb. fél napig.
Jó étvágyat és minél kevesebb konyhában eltöltött időt kívánok mindenkinek a nyárra!
Zsófi