Nyáron a lehető legkönnyebb ételekre vágyunk, no meg arra is, hogy az elkészítésük is könnyű legyen - ki szeret órákon át görnyedni a forró tűzhely fölött, amikor anélkül is harminc fok van?
Kivétel a grillezés - ha van igazi grillsütésre lehetőségünk, az bizony meleg napokon is jó móka!
A grillsütés hagyományosan hússütögetést jelent, és sokan szeretnek zöldségeket is sütni ily módon - padlizsánszeleteket, paradicsomot, paprikát, cukkinit.
A nagyfiam azonban újított - kedvence a ritkán hozzáférhető friss, érett, mézédes füge! Idén kitalálta, hogy grillezzünk meg pár darabot!
Kevés barnacukrot hintettem hát a félbevágott fügék vágásfelületére, és gömbölyű oldalukkal lefelé rövid időre a grillrácsra tettem őket. a cukor karamellizálódott, a füge még finomabb lett, mert átvette a jellegzetes, füstös ízt!
Ugyanígy sárgabarackot, őszibarackot, szilvát is készíthetünk, a hússütögetős ebéd vagy vacsora méltó befejezése az ilyen desszert!
Ha nincs mód valódi grillezésre, akkor egy serpenyőben, kevés felforrósított vajon is nagyon finom lesz a barnacukorral karamellizált, édes gyümölcs!
Jó étvágyat!
Nóra