Mostanában sokat beszéltünk arról a blogon, hogy a főzés, befőzés, sütés nem bonyolult dolgok, és mégis sokan vannak, akik nem tudnak, vagy nem akarnak "konyhatündérkedni", megannyi előnye ellenére sem.
Nóra írt róla korábban, hogy van egy kisfilm a „youtube”-on, amely elég megdöbbentő, (http://kerjtanacsot.blog.hu/2011/05/30/miert_nem_foznek_a_magyar_nok) mert kiderül belőle, hogy a megkérdezett nők többsége alig tud valamit a konyhai alapműveletekről.
Találtam egy érdekes és idevágó cikket a femina.hu-n „Főzőiskola” címmel, amelyet ezúton is szeretnék népszerűsíteni. Úgy látszik rajtunk kívül másnak is feltűnt, hogy ezen a helyzeten változtatni kell: ne nőjjenek fel generációk anélkül, hogy otthon megismernék a főzés örömét és a finom házi ízek evésének gyönyörét!
Két szakember –egy séf és egy gasztronómiai tanácsadó- rövid kisfilmekben mutatja be, hogyan készül pl. a rántás, a habarás, a galuska, a párolt és a pirított rizs, vagy a hasábburgonya, és a szalmakrumpli!
Azoknak is érdekesek lehetnek a kisfilmek, akik rendszeresen főznek, mert egy séf profi mozdulatait nézve, még egy krumplikockázás is egy igazi látványosság.
Kívánok jó szórakozást a cikkhez, és kellemes napot mindenkinek!
Zsófi
http://www.femina.hu/recept/fozoiskola